1 000 oppkjøpere i Helsingfors – Prisoppgang på minkskinn

15.mars, 2014

Saga Furs i Helsingfors, Norges Pelsdyralslags samarbeidspartner i markedsføring av pelsskinn, er i gang med den årlige marsauksjonen. Aldri tidligere har en pelsauksjon samlet så mange kunder, for første gang er den magiske grensen på 1 000 brutt.

Etter fjorårets rekordpriser på alle typer pelsskinn, spolerte en mild vinter for en gjentakelse av suksessen. Pels er som andre sesongbetonte varer følsomt for været. Prisene er fortsatt høyere enn gjennomsnittet for de senere år, så pelsbøndene klager ikke.

Marsauksjonen hos Saga Furs i Helsingfors åpnet med salg av reveskinn på tirsdag og det ble omsatt nærmere 700 000 skinn til over kr 1 100 i gjennomsnitt. De dyreste skinnene passerte kr 2 000 med god margin. Langhåret pels er topp mote så selv en mild og fuktig vinter, setter ikke en stopper for kundenes kjøpelyst.

Salget fortsatte med viltskinn markedsført av Fur Harvester fra North Bay i Canada. Det er lange tradisjoner for «trapping» i Nord-Amerika og hele 500 000 skinn var med i utbudet. De beste viltskinnene oppnådde svært høye priser.

Minksalget åpner med amerikanske sortminkskinn, såkalt «Blackglama», og en fullsatt sal og god konkurranse mellom kjøperne har gitt en gledelig prisoppgang på rundt 10 %. I tiden frem mot fredag 21. mars skal over 5 millioner minkskinn skifte eier hos Saga Furs i Helsingfors. Den såkalte topplotten på 40 skinn ble solgt for over kr 6 000 pr skinn til en gresk kunde.

Så langt er resultatene fra auksjonen gledelige og meget positive etter at vinteren slo feil.