Godt pelssalg i vinter gir stigende skinnpriser 

08.januar, 2014

Kulden ga et godt pelssalg i vinter, og den positive trenden fortsatte under pelsauksjonen i Helsinki denne uken. Prisene på både minkskinn og reveskinn har i løpet av det siste halvåret steget med opp mot 50 prosent.

Størst har økningen i pris vært på minkskinn, aller mest for de hvite og beige typene. Norske sølvrevskinn steg med nye 15 prosent, og siden juni i fjor har også prisen her gått opp med over 30 prosent.

Prisen for alle norske minkskinn på auksjonen ble kr 350,
mens sølvrevskinn gikk for over kr 800.

- Salget av både mink- og revskinn må beskrives som meget vellykket. Prisnivået bidrar nå til god lønnsomhet, og mange pelsdyroppdrettere uttrykker stor tilfredshet over utviklingen. Det sier markedssjef Torkil C Tveter i Oslo Skinnauksjoner.

Tveter sier det sterke markedet for pels klart viser at bransjen har kommet bedre ut av finanskrisen enn mange andre næringer. Noe også omsetningstall for pelssalget i verden viser. Det har holdt seg stabilt på 78 milliarder kroner gjennom krisetiden.

- Jeg har positive forventninger også for neste sesong, fordi pels er den dominerende trenden i motebildet for neste høst og vinter, sier Tveter.

Verdensproduksjonen av pelsskinn er fallende, og sammen med god etterspørsel bør prisnivået holde seg på et lønnsomt nivå i tiden fremover.