Norske skinn oppnådde rekordpriser

08.januar, 2014

Norske sølvrevskinn er ettertraktet, og skinnene oppnådde svært gode priser under auksjonen i Helsingfors som pågår denne uken. Gjennomsnittprisen for de største skinnene ble kr 1500, og det er 30 prosent opp fra auksjonen i desember. Topplotten oppnådde eventyrlige 6700 kroner pr skinn.  Prisene har ikke vært bedre på nesten 25 år.

Over 100 000 mink og 70 000 norske reveskinn legges frem for salg. Et rekordoppbud av kjøpere, over 700, deltar, og alle markeder er godt representert under salget. De fleste kjøperne kommer fra Kina, Russland, Tyrkia, Korea, Italia og Hellas.

Prisen på minkskinn er nå doblet på to år, og man skal tilbake til 1970-tallet for å finne tilsvarende priser. Gjennomsnittsprisen for de norske minkskinnene ble kr 400. Best betalt var det for typen sapphire cross hannskinn, som oppnådde 800 kroner pr. stykk.

-Sterk økonomisk vekst på de viktigste markedene og kald vinter på hele den nordlige halvkule har resultert i meget godt pelssalg i vinter. Både minkplagg, pelsbesetning, vester av reveskinn og pelshatter har blitt nærmest revet vekk. I tillegg har pelsbransjen blitt hjulpet av at pels er en sterk trend hos svært mange av motehusene i Milano, Paris, London og New York. Pels er topp mote, sier markedssjef i Norges Pelsdyralslag, Torkil Tveter.