Rekordpriser på pelsskinn

08.januar, 2014

De første norske pelsskinnene produsert i 2010 er nå markedsført i Helsingfors, og prisene som er oppnådd er rekordhøye for flere typer. Kulde, lav produksjon og økonomisk vekst er stikkord for suksessen. Auksjonen i de finske hovedstaden startet mandag og avsluttes i dag, 22, desember.

Over 400 kunder deltar på auksjonen, og igjen er det Russland, Kina, Tyrkia, Hellas som dominerer ved siden av representanter fra europeisk moteindustri. 

Markedssjef i Oslo Skinnauksjoner SL; Torkil C. Tveter, forklarer det meget sterke markedet for pelsskinn med lav skinnproduksjon, kulde, og økonomisk vekst i de viktigste markedene. Han fremhever også den sterke posisjonen pels har i motebildet, som en avgjørende faktor for suksessen.

Auksjonen startet med salg av mink, og prisene lå meget tett på det rekordhøye nivået som ble oppnådd forrige sesong med en gjennomsnittspris for norske minkskinn på  kr 345,-. Høyest pris på auksjonen oppnådde sapphire hannskinn med kr 494,- Blant tispeskinnene var det de hvite som oppnådde høyest pris med kr 376,- (gjennomsnitt for type) 

Salget av reveskinn startet i går tirsdag 21.desember, og med svært mange russiske kunder på plass og begrenset tilbud av skinn ble det en svært god salgsdag. De rundt 30.000 bluefrost skinnene som ble bydd frem ble solgt for tett på kr 1.100 i gjennomsnitt. Dette er en prisoppgang på nesten 50 prosent sammenlignet med salget i september.

Det ble solgt 8.000 sølvrevskinn til kr 1.091 i gjennomsnitt, dette er også tett på 40 prosent over prisvurderingen, som er på grunnlag av salget i september i år.

Det ble solgt en del andre mutasjons- og krysningstyper av rev, og også her ble det notert en markant prisoppgang. 

Dagens salg av blårevskinn har så langt også vært meget vellykket, med prisoppgang også her. De største skinnene koster nå kr 1.083, dette er langt på vei en dobling på et år.